PREMINUO U UTORAK

U Rimu uz najviše počasti sahranjen David Sasoli

Državna ceremonija je održana u Crkvi sv. Marije od Anđela u Rimu, a kovčeg sa Sassolijevim tijelom je prekriven zastavom Evropske unije

E. Ć. / Anadolija

14.1.2022

Sahrana Davida Sasolija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U Italiji je u petak održana državna sahrana Davida Sasolija (Sassoli), predsjednika Evropskog parlamenta, koji je u utorak preminuo u 65. godini, javlja Anadolu Agency (AA).

Sahrani Sasolija u Rimu prisustvovali su predsjednik Italije Serhio Matarelja (Sergio Mattarella), premijer Mario Dragi (Draghi), predsjednik Evropskog vijeća Čarls Majkl (Charles Michel), predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lejen (von der Leyen), porodica i prijatelji.

Državna ceremonija je održana u Crkvi sv. Marije od Anđela u Rimu, a kovčeg sa Sassolijevim tijelom je prekriven zastavom Evropske unije (EU).


Sasolijeva supruga Alesandra Vitorini (Alessandra Vittorini) je kazala kako će se biti teško navići se na to da njenog supruga više nema, a djeca su istakla kako su čast, strast i ljubav najvrednije što ih je otac naučio. Sasoli je hosptaliziran u Italiji 26. decembra zbog ozbiljnih komplikacija usljed disfunkcije imunološkog sistema.

U septembru je hospitaliziran zbog upale pluća i nije mogao predsjedavati plenarnim sjednicama ni prisustvovati sastancima na visokom nivou.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.