ODLUČENO

Slovenija: Karantin nakon prijelaza granice neće se skratiti testiranjem

Na osnovu podataka vlade u bolnicama je trenutno 514 Covid pacijenata

Zdravstvene vlasti objavile su u subotu da je u zadnja 24 sata potvrđeno 7.580 novih slučajeva zaraze. ILUSTRACIJA

A. O.

15.1.2022

Slovenska vlada promijenila je uvjete za ulazak u zemlju za one koji nisu vakcinisani, ni preboljeli koronavirus i nemaju negativan test, pa oni karantin nakon ulaska više neće moći privremeno prekinuti negativnim testom, piše Fena. 

Zbog skraćivanja kućnog karantina s deset na sedam dana ukida se mogućnost prijevremenog prekidanja karantina s negativnim PCR testom, a osoba koja se nakon prelaska granice uputi u karantin morat će kod kuće biti izolirana punih sedam dana, objavio je vladin ured za komunikacije, prenosi Hina.


Najveći broj

Bez odluke o obveznom karantinu u Sloveniju i dalje mogu ulaziti oni koji su vakcinisani potrebnim dozama, oni koji su preboljeli koronavirus ili imaju negativan test na koronavirus.

Zdravstvene vlasti objavile su u subotu da je u zadnja 24 sata potvrđeno 7.580 novih slučajeva zaraze, što je najveći broj dnevnih infekcija od početka epidemije, a još je pet oboljelih umrlo.


Bolničko liječenje

Sa 14.360 PCR testova potvrđeno je7.580 zaraženih ili 52,8 posto među testiranima, a napravljeno je još 109.072 brzih antigenskih testova, čije pozitivne nalaze još treba potvrditi PCR testiranjem.

Na osnovu podataka vlade u bolnicama je trenutno 514 Covid pacijenata, od čega 156 na odjelima intenzivne njege.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.