SUĐENJE ĐOKOVIĆU

Advokat koristio riječi Predraga Kona na suđenju Novaku: Govorio i o Srbiji

Stiven Lojd, koji zastupa interese ministra Hoka i države, upotrijebio je i Srbiju kako bi i posredno diskreditovao prvog tenisera planete

E. T.

Hok spominjao i doktora Kona

Foto: Agencije


Najbolji teniser svijeta Novak Đoković našao se pred sudom u Kanberi gdje pokušava da zadrži svoju vizu, ali nije jedini bio na meti kritika zastupnika australijske države. Đoković se spori sa vlastima Australije i ministrom za migraciona pitanja te zemlje Aleksom Hokom, koji je Novaku ukinuo vizu.

Hok je to uradio na bazi pretpostavki o Đokovićevim antivakserskim stavovima, koji mogu i druge da podstaknu na izbjegavanje vakcine protiv koronavirusa. Na sučeljavanje u vezi sa ovom tačkom se uglavnom svelo iznošenje argumenata zastupnika Đokovića i države Australije.

Stiven Lojd, koji zastupa interese ministra Hoka i države, upotrijebio je i Srbiju kako bi i posredno diskreditovao prvog tenisera planete.

  • Status doktora Predraga Kona

    Status doktora Predraga Kona

    Foto: Screenshot


Suština se odnosila na polovičnu stopu vakcinacije u Srbiji, što je, između ostalog, spomenuo.

- Naša poenta je da ne moramo da pokazujemo šta se dešava u Srbiji, Americi, gdje god da Novak igra tenis. Važnije, neizbježno zbog skorašnjih događaja, Đokovićevi stavovi o vakcinaciji su došli u prvi plan - rekao je Lojd.

Tokom izlaganja, Lojd je Novaka nazvao i "ikonom antivakserskih grupa".

- U Đokovićevoj rodnoj zemlji, gdje se procjenjuje da je potpuno vakcinisano manje od pola stanovnika Srbije protiv kovida, a Đokovićevi stavovi su bili kritikovani od strane Predraga Kona, epidemiologa koji je optužio sportistu da stvara zabludu - tvrdili su predstavnici Australije.

Inače, treće saslušanje je počelo u subotu u 23.30, a završeno je oko deset minuta prije pet sati, što ste mogli uživo da pratite na portalu Avaza. 

NA VRH

Podijeli članak na