JOSE ANTONIO YEPEZ

Vođa meksičkog kartela osuđen na 60 godina zatvora

Jose Antonio Yepez, koji je uhapšen u akciji koju su snage sigurnosti organizovale 3. augusta 2020. godine, osuđen je na 60 godina zatvora zbog brojnih zločina, posebno krađe goriva

Jose Antonio Yepez, vođa kriminalne organizacije "Santa Rosa de Lima Cartel" u Meksiku. Agencije

E. T. / Anadolija

16.1.2022

Jose Antonio Yepez, vođa kriminalne organizacije "Santa Rosa de Lima Cartel" u Meksiku, osuđen je na 60 godina zatvora, javlja Anadolu Agency (AA).

Yepez je bio šef kartela "Santa Rosa de Lima" sa sjedištem u Guanajuatu, koji je vodio krvavi rat s kartelom nove generacije Jalisco, jednom od najmoćnijih meksičkih kriminalnih organizacija.

Ured državnog tužioca Guanajuata objavio je na društvenoj mreži Twitter da su "Yepez i njegovi saradnici proglašeni krivim za otmice, nasilja i krađu industrijskog goriva".

Yepez, koji je uhvaćen u akciji koju su snage sigurnosti organizovale 3. augusta 2020. godine, osuđen je na 60 godina zatvora zbog brojnih zločina, posebno krađe goriva.

U državi Guanajuato, organizacija koja čini niz zločina, od trgovine drogom do otmice, optužena je da je krađom goriva nanijela milionske štete državi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.