PREDSJEDNIK TURSKE

Erdoan se zahvalio Vučiću na njegovoj prigodnoj poruci nakon posjete Ankari

Nastavit ćemo da unapređujemo naše odnose sa Srbijom, za koje smatramo da su odlični i da doprinose miru i stabilnosti u regionu, napisao je Erdogan na Twitteru

Vučić i Erdoan. Agencije

Anadolija

19.1.2022

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan zahvalio se srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću na prigodnoj objavi koju je objavio nakon jučerašnje zvanične posjete i njihovog sastanka u Ankari, javlja Anadolu Agency (AA).

- Uvaženi prijatelju @avucic, još jednom vam hvala za posjetu i poziv u Beograd. Nastavit ćemo da unapređujemo naše odnose sa Srbijom, za koje smatramo da su odlični i da doprinose miru i stabilnosti u regionu - napisao je Erdogan na Twitteru.

Erdoganova objava je odgovor na prethodnu poruku i prigodan video u kojem je Vučić pohvalio srbijansko-turske odnose.

- Saradnja Srbije i Turkiye je odlična, realizujemo mnogo zajedničkih projekata. Imamo stabilne, prijateljske odnose i za nas je očuvanje mira i stabilnosti od presudnog značaja. Veliko hvala na gostoprimstvu! Očekujemo vas, dragi prijatelju @RTErdogan, uskoro u Beogradu - napisao je Vučić.

Erdogan i Vučić jučer su se sastali u Ankari, gdje su prisustvovali trećem zasjedanju Vrhovnog vijeća saradnje Turkiye i Srbije, kao ii potpisivanju četiri nova bilateralna sporazuma o saradnji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.