BEZ PANIKE

Predsjednik Ukrajine se obratio naciji: Ostanite mirni!

Prema riječima Zelenskog, informativni prostor preplavile su vijesti o mogućem sukobu sa Rusijom koji navodno može da počne „koliko je sutra

E. T.

Vladimir Zelenski

Foto: Agencije


Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski u svom obraćanju naciji pozvao je stanovnike zemlje da ne paniče zbog vijesti o takozvanoj „ruskoj prijetnji“.

Prema riječima Zelenskog, informativni prostor preplavile su vijesti o mogućem sukobu sa Rusijom koji navodno može da počne „koliko je sutra“. On je pozvao Ukrajince da ne paniče i da ne vjeruju lažnim vijestima.

„Rat traje već osmu godinu, nije vrijeme za paničenje, eskalaciju situacije, pravljenje zaliha heljde i šibica“, poručio je ukrajinski lider u video-obraćanju, objavljenom na njegovom zvaničnom sajtu.

Također je pozvao Ukrajince, posebno starije, „da odahnu i da se smire“, a medije da se ne pretvaraju u sredstva masovne histerije.

Predsjednik je istakao da Ukrajina ne želi rat, ali da uvijek treba da bude spremna za njega.

„Sve znamo i na sve smo spremni, ali činimo sve da nam to ne zatreba. Preduzimamo sve kako bi smo to riješili diplomatskim putem. Šta je vama činiti? Samo jedno – ostanite mirni“, poručio je Zelenski.

On je istakao da zemlja stalno jača svoje odbrambene sposobnosti, te da je njena vojska svakodnevno spremna na sve.

Ukrajina se, dodao je Zelenski, oslanja samo na sebe, jer ima dostojanstvo i ponos, uprkos velikoj podršci. Partnere je pozvao da budu efikasni na djelima.

NA VRH

Podijeli članak na