PUTIN OBAVIJEŠTEN

Bajden: Svaki pokret ruskih vojnika prema Ukrajini bit će smatran invazijom

Neka, međutim, ne bude nikakve sumnje, uopće nikakve sumnje, da će, ukoliko Putin učini taj izbor, Rusija platiti tešku cijenu, kazao je američki predsjednik

N. Aj.

20.1.2022

Predsjednik SAD Džo Bajden. AFP

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) u četvrtak je izjavio da je jasno poručio ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da bi svaki ruski pokret prema Ukrajini bio smatran invazijom nakon što je ranije sugerirao da su saveznici podijeljeni oko toga kako da reaguju na “svaki manji upad”.

- Bio sam apsolutno jasan prema predsjedniku Putinu, on me nije mogao pogrešno shvatiti. Ako bilo koja od okupljenih ruskih jedinica krene preko ukrajinske granice, to je invazija - izjavio je Bajden novinarima u Bijeloj kući.

Istaknuo je da će na takvu invaziju biti odgovoreno ozbiljnim i koordiniranim odgovorom, ekonomskim odgovorom koji je dogovoren u detalje među našim saveznicima i veoma je jasno izložen predsjedniku Putinu”.

- Neka, međutim, ne bude nikakve sumnje, uopće nikakve sumnje, da će, ukoliko Putin učini taj izbor, Rusija platiti tešku cijenu – kazao je američki predsjednik, prenosi Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.