PREDSJEDNIK SAD

Bajden će tokom vikenda u Camp Davidu razmatrati pitanje Rusije i Ukrajine

Naredne sedmice ćemo Rusiji poslati pisani odgovor. Neće to biti samo u formatu pitanje-odgovor, već ćemo dodati i naše bojazni, kazala je glasnogovornica Psaki

Džo Bajden. AFP

N. Aj. / Anadolija

22.1.2022

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden)će ovog vikenda boraviti u odmaralištu Camp David kod Vašingtona i sa timom za nacionalnu sigurnost razmotriti sve aspekte rusko-ukrajinske krize, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornica Bijele kuće Džen Psaki (Jen) podsjetila je da se američki državni sekretar Entoni Blinken (Antony) sastao sa ruskim šefom diplomacije Sergejem Lavrovom u Ženevi te je dodala da mu je predsjednik Bajden ranije kazao da prelazak jednog ili hiljadu ruskih vojnika preko ukrajinske granice predstavlja napad na tu zemlju.


- Tokom vikenda će biti razgovori u Camp Davidu. Naredne sedmice ćemo Rusiji poslati pisani odgovor. Neće to biti samo u formatu pitanje-odgovor, već ćemo dodati i naše bojazni - kazala je Psaki.

Ističući kako će Biden tokom boravka u Camp Davidu razgovarati i sa nekim saveznicima i partnerima, Psaki je kazala da će tako biti donesena odluka o najadekvatnijim budućim koracima.

- Predsjednik Bajden je uvijek spreman sjesti za pregovarački stol - poručila je Psaki.

Psaki je također kazala da SAD u posljednje vrijeme povećava sigurnosnu podršku Ukrajini te je dodala da je Bijela kuća informirala Kongres i o namjeri davanja helikoptera Mi-17 Ukrajini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.