ITALIJA

Berluskoni hospitalizovan dan nakon povlačenja predsjedničke kandidature

Berluskoni je na proljeća 2020. godine prebolovao koronavirus, a prošlog proljeća bio je u bolnici nekoliko puta radi liječenja komplikacija povezanih s virusom

E. Ć. / Anadolija

Silvio Berluskoni

Foto: Twitter


Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (Berlusconi) primljen je u bolnicu u Milanu radi liječničkih pregleda dan nakon što se povukao iz izborne utrke za funkciju predsjednika zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Lokalni mediji javljaju da je lider političkog desnog centra i medijski tajkun hospitaliziran u bolnici San Rafaele, gdje radi i njegov lični njegov liječnik. Iz njegovog ureda je saopćeno da već nekoliko dana odlazi na ljekarske preglede u tu ustanovu.

Berluskoni je na proljeća 2020. godine prebolovao koronavirus, a prošlog proljeća bio je u bolnici nekoliko puta radi liječenja komplikacija povezanih s virusom.

Nakon što je prebolovao koronavirus, 85-godišnji Berluskoni je novinarima rekao da je bolest bila podmukla i da je najopasniji izazov s kojim se ikada suočio.

Osim što je u ranjivoj dobnoj skupini, Berluskoni ima srčano oboljenje zbog kojeg mu je prije nekoliko godina ugrađen srčani stimulator.

Berluskoni je jučer nevoljko povukao svoju kandidaturu u izbornoj utrci za novog predsjednika Italije. U proteklih sedam godina tu uglavnom ceremonijalnu funkciju obnaša Sergio Matarela (Mattarella), a analitičari tvrde da za njegovog nasljednika ponajviše šansi ima premijer Mario Dragi (Draghi).

Zastupnici italijanskog parlamenta i regionalni predstavnici započinju glasovanje u ponedjeljak, a indirektni izbori bi mogli potrajati do četvrtka.

Više o temi Silvio Berlusconi

NA VRH

Podijeli članak na