VELIKA BRITANIJA

Autobus u Londonu se zabio u prodavnicu, najmanje 19 povrijeđenih

Autobus se jutros oko 8:20 sati zabio u zgradu u kojoj se nalazi električna trafostanica

Sa lica mjesta. The Telegraph

H. J. I.

25.1.2022

Nakon što se autobus u istočnom dijelu Londona zabio u prodavnicu, 19 osoba je zatražilo liječničku pomoć. Ozljede je zadobio i vozač kojeg su vatrogasci morali osloboditi iz sjedišta pomoću specijalne opreme.

Glasnogovornik londonske hitne pomoći rekao je da je pet osoba prevezeno u bolnicu, dvije odrasle osobe i troje djece, piše Sky News.  

Autobus se jutros oko 8:20 sati na aveniji Selwyn zabio u zgradu u kojoj se nalazi električna trafostanica. Na mjesto nesreće stigla su vozila hitne pomoći kako bi se što prije pružila prva pomoć povrijeđenima. 

Svi povrijeđeni učenici su primili liječničku pomoć

Škola Highams Park saopćila je da su neki od njenih učenika bili u autobusu u trenutku nesreće.

- Svi povrijeđeni učenici su primili liječničku pomoć. Kontaktirali smo roditelje svih povrijeđenih učenika. Sarađujemo s hitnim službama i naši djelatnici se nalaze na mjestu nesreće. Obavijestit ćemo roditelje o svakom daljnjem razvoju događaja - objavila je škola na Twitteru.

U autobusu bilo i nekoliko roditelja

Vlasnik lokalnog kafića koji je pomogao pri spašavanju putnika rekao je da je među ozlijeđenima bilo nekoliko učenika koji su bili "uplašeni i uplakani".

- Nekolicina djece se nalazila na podu. Pokušavali smo izvući djecu, a ona su bila u panici. Rekao sam vozaču da izađe, no on je rekao: "Ne mogu, zapeo sam." U autobusu su bili i neki od roditelja koji su plakali - rekao je Erik Garip (Eric).

- Pokušao sam ih smiriti, ali to je bio veliki šok za njih. Otišli smo gore i rekli djeci da izađu, ali jedno je ostalo na stepenicama pa smo ga iznijeli. Svi su bili uplašeni i plakali - dodao je.

Istraga nesreće je u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.