MARK MAJLI

Američki general upozorio na posljedice ruskog napada: Imali bismo veliki broj žrtava

Majli je poručio kako je prisustvo ruskih vojnika, tačnije 100.000 njih na ukrajinskoj granici najveće još od završetka hladnog rata

Mark Majli: Upozorio na posljedice. Twitter

E. Ć.

29.1.2022

Najviše rangirani general američke vojske Mark Majli (Milley) izjavio je kako bi ruska vojna invazija na Ukrajinu bila užaš koji bi za posljedicu imao veliki broj ljudskih žrtava.

Majli je poručio kako je prisustvo ruskih vojnika, tačnije 100.000 njih na ukrajinskoj granici najveće još od završetka hladnog rata. Iako Rusija uvjerava da ne namjerava napasti susjednu državu, Majli je upozorio na pogubne posljedice.

- Ukoliko bi se desio ruski napad na Ukrajinu, imali bismo veliki broj žrtava - kazao je Majli, te dodao da je vojni kapacitet NATO-a vrlo značajan.

Podsjećamo, Sjedinjene Američke Države su poslale pismeni odgovor na zahtjeve Rusije, u kojem su navele da odbijaju glavni zahtjev, odnosno garanciju da Ukrajina neće postati članica NATO-a. 

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je optužio Zapad da ignoriše zabrinutost ruske države po sigurnosnim pitanjima. Rusija je istakla kako ne želi da se NATO dodatno širi na Istoku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.