GOSTOVAO NA RADIJU

Tramp o ukrajinsko-ruskoj krizi: To je evropski problem, Rusija kontroliše Njemačku

Ranije protekle sedmice je izjavio da rusko-ukrajinska kriza ne bi eskalirala da je on predsjednik

Donald Tramp. Agencije

L. K. P.

29.1.2022

Bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) gostovao je u američkoj radijskoj emisiji čiji je voditelj konzervativac Glen Bek (Glenn Beck).

Tramp je poručio da je ukrajinsko-ruska kriza evropski problem te da Rusija, kako je naveo, posjeduje Njemačku zbog plinovoda Sjeverni tok 2.

- Evropa treba biti potpuno uključena. Njemačka se dogovorila s Rusijom o plinovodu i Sjeverni tok je katastrofa, izjavio je.

Prema Trampovim riječima, plinovod je je najgluplja stvar koju je ikada vidio. Tvrdi da će Njemačka od Rusije njime dobijati najmanje 70 posto energije.

- To znači da ih Rusija kontroliše, Rusija posjeduje Njemačku. Dobijaju energiju od Rusije, tako da Rusija ima potpunu kontrolu nad Njemačkom, a Njemačka kaže: "Pa mi ne želimo da se borimo protiv njih". Ne mogu se boriti protiv njih zbog onog što se dešava s energijom, istakao je.

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država je optužio aktuelnog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) da je ohrabrio Rusiju za invaziju na Ukrajinu. Međutim, ne misli da će se invazija desiti, već da je riječ isključivo o pregovaranju, prenosi Business Insider.

Tramp je ranije ove sedmice izjavio da rusko-ukrajinska kriza ne bi eskalirala da je on predsjednik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.