MAROKO

Petogodišnji dječak upao u bunar dubok 32 metra, pogledajte fotografije sa akcije spašavanja

Glasnogovornik marokanske vlade Mustafa Bajtas na konferenciji za novinare u glavnom gradu Rabatu dao je informacije o naporima za spašavanje petogodišnjeg Rajana, koji je zarobljen u bunaru dubokom 32 metra u gradu Čefčauen, na sjeveru zemlje

E. Ć. / Anadolija

4.2.2022

Moguća su tri scenarija za spašavanje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Maroku se nastavlja napori na spašavanju petogodišnjeg dječaka koji je pao u bunar dubok 32 metra, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik marokanske vlade Mustafa Bajtas na konferenciji za novinare u glavnom gradu Rabatu dao je informacije o naporima za spašavanje petogodišnjeg Rajana, koji je zarobljen u bunaru dubokom 32 metra u gradu Čefčauen, na sjeveru zemlje.

Bajtas je rekao kako su određena tri scenarija za spašavanje, prvi se odnosi na proširenje bušotine, s tim da je u toj opciji uzeta u obzir mogućnost obrušavanja zemlje i kamenja.

Drugi scenarij određen je tako da se jedan od spasilačkih timova spusti u bunar. Taj plan se pokušao provesti, ali se nisu mogli spustiti jer su naišli na prepreke. Kao treća mogućnost navedeno je da se paralelnim bušenjem želi otvoriti prolaz do bušotine i tako spasi dijete.

Bajtas je također pozvao stanovnike da se ne okupljaju na mjestu događaja i da ne otežavaju rad spasilačkih ekipa.

Na fotografijama snimljenim kamerom koja je spuštena u bunar vidi se da je dijete još živo, a daje mu se i podrška kisikom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.