HVALA BOGU

Maroko: Nakon višednevne drame izvučen dječak Rajan, ne zna se kako je

Na mjesto događaja stiglo je vozilo Hitne pomoći koje će dječaka odvesti u bolnicu

A. Č.

5.2.2022

Petogodišnji dječak Rajan (Rayan) iz Maroka, koji je u utorak pao u bunar dubok 32 metra uspješno je spašen. Spasioci su danima kopali rupu paralelnu s bunarom ne bi li došli do dječaka. Trenutno nije poznato zdravstveno stanje dječaka. Na putu je do bolnice gdje će ljekari uraditi detaljne pretrage.

Spasioci su kopali cijelu noć ne bi li došli do dječaka. Složena operacija trajala je danima, a na mjestu događaja okupile su se hiljade ljudi. Strah od odrona učinio je akciju spašavanja još opasnijom.

Podsjećamo, Rajan se igrao vani u utorak, 1. februara. Iznenada je nestao u rupi koja služi kao bunar. Zapeo je na oko 32 metara dubine. Roditelji su ga čuli kako viče. Uzeli su svjetiljke i pogledali u rupu. Vidjeli su sina i spustili mu uže. Nisu ga uspjeli izvući. Nakon toga su nazvali dežurne službe.

Spasioci su pokušali u rupu spustiti volontera koji će izvući dječaka no rupa je bila preuska.


Spasioci pet dana kopali do dječaka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U srijedu su stigle mašine i počeli su kopati rupu horizontalno s bunarom. No morali su kopati pažljivo kako se tlo ne bi urušilo. Isti dan su osnovali grupu stručnjaka kako bi dijete izvukli što prije van.

Njegov otac je rekao medijima kako nije spavao otkako je dječak pao u rupu. Priča, video i fotografije su objavljeni na društvenim mrežama.

Spasioci su dječaku doveli kisik te su ga opskrbili hranom i vodom. Cijelo vrijeme ga je snimala kamera i pratila njegovo stanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.