OGLASILI SE IZ BIJELE KUĆE

Nakon razgovora Bajdena i Putina: Amerika spremna za diplomatiju, ali i za druge scenarije

Ako Rusija preduzme dalje korake koji vode prema invaziji na Ukrajinu, suočit će se s brzim i teškim posljedicama, stoji u saopćenju

H. J. I.
  • Džo Bajden i Vladimir Putin

    Džo Bajden i Vladimir Putin

    Foto: Avaz


Predsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) i ruski predsjednik Vladimir Putin obavili su večeras telefonski razgovor o situaciji u Ukrajini i mogućnostima rješavanja problema na diplomatski način.

Brze i teške posljedice

Prema informacijama ruskih medija, sastanak lidera Rusije i SAD-a trajao je jedan sat, a uslijedio je nakon razgovora Sergeja Lavrova i Entonija Blinkena (Antony Blinken).

- Predsjednik Bajden razgovarao je s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom o vojnom jačanju Rusije na granicama Ukrajine. Predsjednik Bajden je bio jasan, ako Rusija preduzme dalje korake koji vode prema invaziji na Ukrajinu, suočit će se s brzim i teškim posljedicama - saopćeno je iz Bijele kuće.

SAD spremne za sve scenarije

Također, iz Vašingtona je saopćeno kako je Bajden upozorio Putina da bi invazija na Ukrajinu izazvala veliku ljudsku patnju i oštetila položaj Rusije u svijetu.

- Predsjednik Bajden je rekao Putinu kako su Sjedinjene Američke Države spremne da se uključe u diplomatiju, u punoj koordinaciji sa saveznicima i partnerima, ali da su jednako spremni i za druge scenarije - stoji u saopćenju Bijele kuće.

NA VRH

Podijeli članak na