NJEMAČKA

Završena sigurnosna konferencija u Minhenu

OESS u ponedjeljak održati izvanredan sastanak svojih stalnih predstavnika ne bi li pronašao rješenje za ukrajinsku krizu

Sa održane konferencije. AGENCIJE

A. O.

20.2.2022

Sigurnosna konferencija koja se održavala u Minhenu je završena, a tema sastanka bile su tenzije između Rusije i Ukrajine, piše 24sata.hr. 

Tamo je bio i bivši predsjednik Opće skupštine UN-a 2007.-2008. godine Srđan Kerim kao i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman koji je mijenjao premijera Andreja Plenkovića zbog smrti oca.


Najveće sile

- Sam Zapadni Balkan, pa i Hrvatska kao zemlja koja je na samoj granici, tu ne mogu biti spokojni u ovoj situaciji, jer su odnosi između najvećih sila na svijetu, to su SAD, Rusija i Kina, do te mjere poremećeni, stupanj međusobnog nepovjerenja raste iz dana u dan i normalno je da u takvim situacijama lovišta budu manje zemlje i oni teritoriji koji nisu jasno razgraničeni, kao da se vraćamo ponovno u one utjecajne sfere i zone interesa - rekao je Kerim za Dnevnik.hr.

Podsjećamo, da će OESS u ponedjeljak održati izvanredan sastanak svojih stalnih predstavnika ne bi li pronašao rješenje za ukrajinsku krizu, priopćilo je u nedjelju poljsko predsjedateljstvo Organizacije za europsku sigurnost i suradnju.


Svrha sastanka

- Svrha sastanka je razgovarati o svemu što se događa posljednjih sati i što OESS treba učiniti u ovim okolnostima kako bi se smirila napetost - dodao je Jablonski.

Ruski predsjednik Vladimir Putin skrenuo je danas pozornost francuskom čelniku Emanuelu Makronu na to da ukrajinske "provokacije" pridonose žešćim borbama sa separatistima u istočnoj Ukrajini, no istodobno je rekao da želi "intenzivirati" diplomatske napore koji bi pridonijeli rješenju sukoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.