NEGIRAO TVRDNJE

Kuleba: Nismo slali vojsku na teritoriju Rusije, Moskva širi lažne vijesti

Nismo slali grupe za sabotažu preko ruske granice i nismo bombardovali rusku teritoriju ili granične prijelaze, napisao je ministar vanjskih poslova

Dmitro Kuleba. Arhiva

H. J. I.

21.2.2022

Ministar vanjskih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba oglasio se danas povodom informacija da su ruski vojnici pucali na grupu ukrajinskih vojnika, koji su navodno pokušali ući u Rusiju, te je poručio kako se radi o lažima koje dolaze iz Moskve.

U kratkom obraćanju na Twitteru Kuleba je pojasnio kako Ukrajina ne planira nikakve vojne aktivnosti na ruskoj teritoriji te je pozvao Rusiju da prekine "proizvodnju" i širenje lažnih vijesti.

- Ukrajina nije napala Donjeck ili Lugansk. Nismo slali grupe za sabotažu preko ruske granice i nismo bombardovali rusku teritoriju ili granične prijelaze. Također, Ukrajina ne vrši nikakve sabotaže - poručio je Kuleba.

Podsjetimo, ruski vojni zvaničnici su prije nekoliko sati saopćili kako su ruski vojnici zapucali na "ukrajinsku grupu za sabotažu i izviđanje", koja je pokušala ući u zemlju.

U pucnjavi je, prema tvrdnjama Rusa, ubijeno pet ukrajinskih vojnika, a uništena su i dva oklopna transportera. Oni navode da je riječ o sprečavanju grupe za sabotažu i izviđanje da uđe na rusku teritoriju iz Ukrajine. 

Oni detaljno opisuju šta se dogodilo i ističu da su tokom pucnjave s ukrajinske teritorije u Rusiju pokušala ući dva oklopna vozila kako bi spasila navodne sabotere, ali da su oba uništena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.