UŽASAVAJUĆI PRIZORI

Iako je Putin rekao da neće dirati civile: Ovako izgleda stambena zgrada u Kijevu

Lokalci kažu da u blizini nema vojnih meta, U blizini se nalaze vrtić i ured porezne uprave i njihovi prozori su razbijeni, kaže novinarka Grejam-Harison

Razorena stambene zgrade u istočnom dijelu Kijeva. Twitter

E. Ma.

25.2.2022

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da u invaziji na Ukrajinu, koju on zove specijalnom vojnom operacijom, neće dirati civile.

No, na društvenim mrežama objavljena je fotografija razorene stambene zgrade u istočnom dijelu Kijeva.

O uništenju stambene zgrade i o krateru pred njom, prva je jutros izvijestila novinarka Guardiana Ema Grejam-Harison (Emma Graham-Harrison) na Twitteru.


- Ovo je krater koji je napravila eksplozija pred stambenom zgradom u Kijevu. Lokalci kažu da u blizini nema vojnih meta. U blizini se nalaze vrtić i ured porezne uprave i njihovi prozori su razbijeni - napisala je ona.

Fotografija zgrade pokazuje razmjere uništenja. Devastirani su svi spratovi zgrade, a s nje vise građevinski materijal, prozori, klima-uređaji....


- Razorna scena jutros u stambenoj zgradi u istočnom Kijevu. Stariji građani Ukrajine bacaju ostatke zidova svojih stanova, izolacije i tako dalje s ruba svojih balkona. Odjeća, satelitske antene i klima-uređaji vise s oštećene zgrade - napisala je Siobhan O'Grady, novinarka Washington Posta. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.