ZABRANITI IZVOZ

Južna Koreja će se pridružiti SWIFT sankcijama protiv Rusije

Odluka o tome hoće li se zabraniti i izvoz nestrateških materijala, uključujući poluvodiče i elektroniku, bit će donesena što je prije moguće

A. O.

Južna Koreja će zabraniti izvoz strateških materijala

Foto: ILUSTRACIJA


Južna Koreja će zabraniti izvoz strateških materijala u Rusiju i pridružiti se međunarodnim naporima da blokira neke ruske banke iz globalnog platnog sistema SWIFT, saopćilo je danas Ministarstvo vanjskih poslova te zemlje, piše CNN. 

Nestrateški materijali

Ministarstvo nije otkrilo koji će ključni strateški materijali biti podvrgnuti zabrani izvoza, ali je priopćilo da je o svojoj odluci obavijestilo Sjedinjene Države diplomatskim kanalom.

Odluka o tome hoće li se zabraniti i izvoz nestrateških materijala, uključujući poluvodiče i elektroniku, bit će donesena što je prije moguće, dodalo je ministarstvo.

Ministarstvo potvrdilo

Ministarstvo je također potvrdilo da će Južna Koreja nastojati dodatno oslobađanje strateških rezervi nafte za stabilizaciju međunarodnog energetskog tržišta, prije nego što dodatno razmotri druge mjere, poput preprodaje ukapljenog prirodnog plina Evropi.

Južna Koreja će povećati svoju humanitarnu potporu Ukrajini surađujući s međunarodnom zajednicom i slanjem nesmrtonosne vojne opreme, saopćilo je ministarstvo.

Više o temi Južna Koreja

BROJEVI ĆE BITI JOŠ VEĆI
Rekordan broj novozaraženih koronavirusom u Južnoj Koreji
NA VRH

Podijeli članak na