ZGRADA VLADE

U Harkovu u eksploziji povrijeđeno najmanje šest osoba, jedna od njih je dijete

Glavni cilj Rusije su veliki gradovi koji su sada gađani njezinim projektilima, objavilo ukrajinsko ministarstvo

Eksplozija u Harkovu. AGENCIJE

A. O.

1.3.2022

Najmanje šest osoba povrijeđeno je, uključujući dijete, u eksploziji u drugom najvećem ukrajinskom gradu, Harkovu, objavila je ukrajinska državna služba za hitne slučajeve u Telegramu u danas, piše CNN. 

Eksplozija je uništila zgradu vlade, prema snimkama incidenta koje su objavili ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova (MOFA) i ukrajinski vladini dužnosnici. Isječci su objavljeni na društvenim mrežama rano jutros po lokalnom vremenu, a CNN ih je potvrdio.


Krše prava

- Rusija vodi rat kršeći međunarodno humanitarno pravo. Ubija civile, uništava civilnu infrastrukturu. Glavni cilj Rusije su veliki gradovi koji su sada gađani njezinim projektilima - objavilo je ukrajinsko Ministarstvo vanjskih poslova u utorak, dijeleći video na kojem se vidi nešto što se čini kao raketni napad na zgradu regionalne državne uprave u Harkovu.

Zasebna snimka koju je objavio Kostiantin Nemičev, načelnik Stožera obrane Harkova, prikazuje posljedice navodnog napada, uključujući unutrašnjost zgrade koja je pretvorena u ruševine.


Krhotine na tlu

U zgradi Područne državne uprave smješteni su uredi lokalne samouprave. 

Nalazi se na "Trgu slobode" — glavnom trgu Harkova i arhitektonskoj znamenitosti.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, također je na svom službenom Telegram računu podijelio video snimljen s ulice na Trgu slobode. Video prikazuje mjesto eksplozije i krhotine na tlu gdje je nekoć stajala zgrada regionalne državne uprave Harkov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.