DOGOVORILI NEKA PITANJA

Oglasili se i Rusi nakon pregovora: Danas smo postigli značajan napredak

Detaljno smo razgovarali o humanitarnim, vojnim i pitanjima budućeg političkog rješenja ovog sukoba, istakao je Vladimir Medinski

Vladimir Medinski. Screenshot

H. J. I.

3.3.2022

Pomoćnik predsjednika Rusije i član ruske delegacija na pregovorima s Ukrajinom Vladimir Medinski oglasio se nakon druge runde pregovora te je naglasio kako su Rusija i Ukrajina uspjele naći razumijevanje o nekim pitanjima.

Medinski je potvrdio kako su Rusija i Ukrajina za sada dogovorile uspostavljanje humanitarnog koridora za izlazak stanovništva iz ratom zahvaćenih dijelova, ali je također naglasio kako se tokom pregovora razgovaralo i o drugim pitanjima.

- Detaljno smo razgovarali o humanitarnim, vojnim i pitanjima budućeg političkog rješenja ovog sukoba - rekao je Medinski.

On je također drugu rundu pregovora s ukrajinskom delegacijom nazvao značajnim napretkom.

Povodom pregovora oglasili su se i drugi članovi ruske delegacije. Dio pregovaračkog tima, Leonid Slucki, izjavio je kako će sporazumi između Ruske Federacije i Ukrajine ubrzo biti fiksirani na najvišem mogućem nivou.

- Sporazumi s Ukrajinom mogu u budućnosti zahtijevati i parlamentarne napore, uključujući ratifikaciju dokumenata - rekao je Slucki.

Za sada, nije poznato kada će se pregovori između dvije strane nastaviti, ali ruska delegacija je navela kako će se odluka o datumu i mjestu treće runde pregovora oglasiti u narednim danima.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.