RUSKI FILOZOF

Oglasio se "Putinov Rasputin" Aleksandar Dugin: Evo šta kaže o ratu u Ukrajini

Podržavao je svaki rat Rusije u Čečeniji, zagovarao okupaciju cijele Gruzije za vrijeme rata s Rusijom 2008., godine

Aleksandar Dugin. Shutterstock

M. Aš. / Index

4.3.2022

Rat u Ukrajini komentirao je i Aleksandar Dugin, ruski politički filozof, geopolitičar i aktivist. Njegove teorije o ideologiji, politici, geopolitici, povijesti i filozofiji duboko su utjecale na razne političke struje u Rusiji, ali i vojsci, policiji te vanjskoj politici.

Podržavao je svaki rat Rusije u Čečeniji, zagovarao okupaciju cijele Gruzije za vrijeme rata s Rusijom 2008., a navodno ne samo da je podržao okupaciju Krima nego je i jedan od idejnih začetnika te okupacije. Čak je bio ljutit na Putina jer prilikom rata u Gruziji nije okupirao cijelu zemlju.

- Ovo nije rat s Ukrajinom. Ovo je sukob s globalizmom kao integralnom planetarnom pojavom. To je sukob na svim razinama - geopolitičkim i ideološkim. Rusija odbacuje sve u globalizmu - unipolarnost, atlantizam, s jedne strane, i liberalizam, antitradiciju, tehnokraciju, jednom riječju, veliko resetiranje s druge strane. Jasno je da su svi europski lideri dio atlantističke liberalne elite", navodi Dugin pritom praktički opisujući vlastiti ideološki stav..

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.