PREDSJEDNIK DUME

Volodin poručio: Zelenski se nalazi u Poljskoj

Zastupnici Vrhovne Rade rekli su da ne mogu doći do njega u Lavovu, napisao je on

Volodimir Zelenski i Vjačeslav Volodin. AVAZ

A. O.

4.3.2022

Predsjednik ruskog parlamenta Dume Vjačeslav Volodin danas je izjavio da se ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nalazi u Poljskoj.

- Zelenski je napustio Ukrajinu. Zastupnici Vrhovne Rade (ukrajinski parlament, op.a.) rekli su da ne mogu doći do njega u Lavovu. Sada je u Poljskoj - napisao je u svom Telegramu, prenosi RT čiji su kanali u Evropskoj uniji sadatudi zabranjeni zbog ruske propagande.

Zelenski se jutros Ukrajincima obratio videoporukom.


Jutrošnja videoporuka Zelenskog

Podsjećamo da je on u svom obraćanju rekao kako je iza Ukrajine noć koja je mogla zaustaviti tok historije Ukrajine i Evrope te da je ruski napad na nuklearnu elektranu mogao izazvati uništenje koje se može usporediti sa šest Černobila. 

Napad na nuklearku nazvao je dosad neviđenim činom terora i kazao je kako su ruski tenkisti dobro znali što gađaju.

Rekao je i da je jedini način da se jamči da Rusija neće bombardirati nuklearnu infrastrukturu uspostaviti zonu zabrane letova iznad Ukrajine.

Zapadni čelnici oklijevaju to napraviti, a Boris Džonson upozorio je da bi to značilo pristanak na to da zapadne sile ruše ruske zrakoplove.


Posebno obraćanje Rusima

Zelenski je također u novom videu apelirao na Ruse da nastave prosvjedovati protiv invazije koja je ušla u drugi tjedan.

- Ruski narode, želim vam se obratiti, kako je to moguće? Uostalom, zajedno smo se borili 1986. protiv černobilske katastrofe - rekao je, prenio je Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.