OGLASILI SE

Braća Kličko: Borit ćemo se do zadnje kapi krvi

Ne postoji ništa što bi moglo pokolebati naše žene i muškarce, poručio je Vladimir

Vitalij Kličko i njegov brat Vladimir. AGENCIJE

A. O.

14.3.2022

Dok se pojačavaju napadi na glavni gradu Ukrajine, iz samog grada odlaze snažne poruke u svijet.

Gradonačelnik Vitalij Kličko i njegov brat Vladimir govorili su za CNN o odbrani Kijeva i o mogućnostima građana da se odbrane od ruske agresije. 


Motivirani građani

Bivši bokseri tvrde da su građani Kijeva spremni na sve da se odbrane i da će braniti grad do posljednjeg čovjeka.

- Cijela zemlja je motivirana da zaustavi rusku agresiju i rat. Ne postoji ništa što bi moglo pokolebati naše žene i muškarce. Svi stojimo ujedinjeni da se odbranimo, jer je ovo naša zemlja. Ovdje naša djeca idu u školu, naše porodice su ovdje ukopane. Ovo je naše i ne postoji način da odemo, jer je ovo naš dom. Zato ćemo se braniti do zadnje kapi krvi - rekao je Vladimir Kličko, bivši svjetski bokserski prvak.


Dao snažnu poruku

Njegov brat, Vitalij, koji je ujedno i gradonačelnik Kijeva, ostatku svijeta dao je snažnu poruku kada je odbrana zemlje posrijedi, a na pitanje koliko vremena misli da imaju Ukrajinci u glavnom gradu, kazao je da imaju mnogo vremena.

- Koliko imamo vremena? Imamo mnogo vremena, jer se borimo za svoje domove i nikada nećemo biti poraženi. Imamo mnogo vremena jer se svi građani bore protiv ruskog agresora. Svi i ne predaju se. Zato ćemo nastaviti da se branimo. Ključno za okončanje ovog rata bit će zajedništvo u svijetu. Moramo izvršiti pritisak, politički pritisak, sankcije i svijet nam mora poslati oružje. Spremni smo da se borimo, ne samo za naše gradove, ne samo za našu zemlju. Borimo se za jednake principe i vrijednosti kao ostatak svijeta. To može pokrenuti sve u Evropi i u ostatku svijeta - rekao je stariji brat Kličko za CNN.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.