DOK JE IZVJEŠTAVAO

Američki novinar povrijeđen nedaleko od Kijeva

Ovo je oštar podsjetnik za sve novinare koji svaki dan stavljaju svoje živote na kocku kako bi prenijeli vijesti iz ratne zone, poručila je izvršna direktorica Fox Newsa Suzan Skot

Benđamin Hal: Povrijeđeni novinar Fox Newsa. Twitter

E. Ć. / Anadolija

15.3.2022

Novinar američke medijske kuće "Fox News" povrijeđen je nedaleko od Kijeva dok je izvještavao o ratu Rusije protiv Ukrajine, prenosi Anadolu Agency (AA). Televizijska mreža Fox saopćila je da je povrijeđen reporter Stejt Departmenta Benđamin Hol (Benjamin Hall).

U emisiji je navedeno da Hol hospitaliziran u postoji "minimalna" količina dostupnih detalja o tome.

- Ovo je oštar podsjetnik za sve novinare koji svaki dan stavljaju svoje živote na kocku kako bi prenijeli vijesti iz ratne zone - poručila je izvršna direktorica Fox Newsa Suzan Skot (Suzanne Scott).

Ranjavanje se dogodilo dan nakon što je američki novinar Brent Reno (Renaud) ubijen u nedjelju na periferiji Kijeva nakon što je navodno došao pod vatru ruskih vojnika. Prema izvještajima, još jedan novinar, koji je putovao s Renaudom, također je povrijeđen i hospitaliziran kada je njihovo vozilo upalo u zasjedu.


Rat Rusije protiv Ukrajine, koji je počeo 24. februara, izazvao je međunarodnu osudu, doveo je do finansijskih sankcija Moskvi i podstakao odlazak globalnih kompanija iz Rusije.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, najmanje 596 civila je ubijeno, a 1.067 ranjeno u Ukrajini od početka rata. Iz UN-a navode da je stvarni bilans žrtva vjerovatno mnogo veći jer je teško doći do informacija iz ratnih zona.

Oko 2,8 miliona ljudi također je pobjeglo iz Ukrajine u susjedne zemlje, saopštila je Agencija UN-a za izbjeglice (UNHCR).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.