DIPLOMATSKA OFANZIVA

Premijeri Češke, Poljske i Slovenije stižu u Kijev, sastat će se sa Zelenskim

Posjeta se organizuje u konsultaciji sa predsjednikom Evropskog vijeća Šarlom Mišelom i predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lejen

Volodimir Zelenski. Agencije

H. J. I.

15.3.2022

Premijeri Češke, Poljske i Slovenije otputovat će u utorak u Kijev kako bi se sastali s predsjednikom Volodimirom Zelenskim kao predstavnici čelnika Evropske unije, objavio je češki premijer Petr Fiala na društvenim mrežama.

- Danas idemo zajedno s premijerom Poljske Mateuzom Moravickijem (Mateusz Morawiecki), zamjenikom premijera Jaroslavom Kacinskijem (Jarosław Kaczyński) i premijerom Slovenije Janezom Janšom u Kijev kao predstavnici Evropskog vijeća na sastanak s predsjednikom Zelenskim i premijerom Šimalom (Shmyha).

Posjeta se organizuje u konsultaciji sa predsjednikom Evropskog vijeća Šarlom Mišelom (Charlesom Michelom) i predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lejen (von der Leyen). Svrha posjete je potvrditi nedvosmislenu podršku cijele Evropske unije suverenitetu i nezavisnosti Ukrajine. Cilj ove posjete je i predstavljanje širokog paketa podrške Ukrajini i Ukrajincima.

Međunarodna zajednica je o posjeti obaviještena od strane međunarodnih organizacija, tj. UN - napisao je Fiala na Facebooku. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.