MASOVNA HISTERIJA

Nisu samo Bosanci u panici: Zamalo se potukli zbog kupovine ulja

Prvo su se izderali na 43-godišnju blagajnicu, a kada su izašli iz prodavnice, počeli su prijetiti njoj i drugim zaposlenicima supermarketa - navodi policija

Sukob oko ulja. Shutterstock

D. H.

26.3.2022

Policijska stanica Ludwigsburg u Njemačkoj objavila je na Facebooku da je u četvrtak došlo do incidenta u supermarketu u Aspergu kad je zbog kupovine ulja zamalo došlo do tučnjave. 

- U četvrtak oko 17:00 sati jedna je porodica u supermarketu u Aspergu vjerojatno namjeravala kupiti više jestivog ulja nego što to trenutno dopušta prodavnica. No dvojica muškaraca iz spomenute peteročlane obitelji nisu htjeli mirno prihvatiti tu odredbu trgovine. Prvo su se izderali na 43-godišnju blagajnicu, a kada su izašli iz prodavnice, počeli su prijetiti njoj i drugim zaposlenicima supermarketa - navodi policija.

- 36-godišnji zaposlenik pratio je porodicu do njihovog automobila s valjkom za tijesto u ruci kako bi ih pozvao na red. Međutim, dvojica muškaraca nisu bila raspoložena za razgovor te su uzeli ukrasno kamenje iz kamene posude za cvijeće. Zaposlenik se kasnije povukao - dodaju.

Porodica je zatim napustila parking. Policijska stanica Asperg pokrenula je istragu zbog izrečenih prijetnji.


Saopštenje policije. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.