SLIJEDI ISTRAGA

Poginula 141 osoba: Pronađena i druga crna kutija srušenog aviona

Pošto su dvije crne kutije iz aviona sada pronađene istražitelji bi trebalo za nekoliko dana ili sedmica da dobiju prve elemente odgovora o uzrocima nesreće

Tragedija u Kini. Twitter

E. Ć.

27.3.2022

Drugi snimač leta aviona Boing 737-800 aviokompanije China Eastern Airlinesa koji se srušio u Kini sa 132 ljudi, pronađen je, objavili su danas zvanični mediji, prenosi Beta.

Avion koji je letio između kineskih gradova Kumning na jugozapadu i Kanton na jugu uletio je u ponedeljak u šumovitu planinu u Vudžuu na jugu zemlje u provinciji Gangsi, poslije sunovrata od više kilometara za četiri minuta.

Uzrok katastrofe u kome je poginulo 132 putnika i devet članova posade za sada nije poznat. Svi ljudi u letjelici bili su kineski državljani.


Novinska agencija Sinhua javila je da je druga crna kutija sa leta China Eastern MU5735 pronađena danas. Agencija se poziva na komandni centar operacija spasavanja. Taj snimač sadrži podatke leta kao što su brzina, visina i smjer.

Pošto su dvije crne kutije iz aviona sada pronađene istražitelji bi trebalo za nekoliko dana ili sedmica da dobiju prve elemente odgovora o uzrocima nesreće.

Pošto je potvrdila identitete gotovo svih žrtava zahvaljujući DNK analizi, kineska uprava za civilnu avijaciju (CAAC) potvrdila je sinoć da su svi koji su bili u letjelici stradali, prenosi Beta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.