ŠVICARSKA

Novi detalji tragedije: Zašto je pet članova porodice skočilo sa 7. sprata

Poginuli su otac (40), majka (41), ćerka (8) i tetka (41), a preživio je samo sin (15)

Sve žrtve identifikovane su kao članovi iste francuske porodice. Agencije

A. Č.

29.3.2022

Kantonalna policija okruga Vo u Švicarskoj objavila je prve rezultate istrage tragedije koja se dogodila prošle nedjelje u Montreu, kada je petočlana porodica pala sa terase na sedmom spratu. Preživio je samo tinejdžer (15).

Policija vjeruje da se radi o kolektivnom samoubistvu. Umiješanost treće strane u ovom slučaju je isključena, prenosi švaicarski Blick.


Dječak u komi

Javno tužilaštvo i istražitelji kantonalne policije poslije pet dana istrage zaključili su da su sve žrtve jedna za drugom skočile sa balkona na sedmom spratu.

Poginuli su otac (40), majka (41), ćerka (8) i tetka (41), a preživeo je samo sin (15). On se trenutno nalazi u komi.

Porodica je živjela povučeno i plašila se da će se vlasti miješati u njihov način života. Prema pisanju švicarskih medija, porodica je od početka pandemije koronavirusa bila veoma zainteresovana za teorije zavjere i teze o preživljavanju.

Porodica je živjela povučeno. Agencije

Napravila je impresivnu zalihu hrane svih vrsta, veoma dobro organizovanu, zauzimajući većinu različitih soba u stanu kako bi joj omogućila da se nosi sa velikom krizom.

Porodica se navodno spremala za kataklizmu, a postoje sumnje da su pripadali Preper pokretu - grupa ljudi koja se priprema za najcrnije scenarije usled mogućih kriza.

Navodno je samo sestra bliznakinja majke radila izvan stana. Ni majka ni osmogodišnja devojčica nisu zvanično registrovane u Službi za registraciju stanara, što objašnjava odsustvo školovanja djeteta.

Školovanje kod kuće

One su navodno u aprilu 2016. godine objavile da odlaze da žive u Maroko i da neće stanovati u Montreu.

Što se tiče starijeg sina (15), koji je jedini preživio skok sa terase, njegovo školovanje kod kuće je bilo početna tačka policijske istrage.

Policija je željela da ispita oca i zbog toga je došla u njihov stan prije tragedije.

Policijia isključuila umiješanost drugih osoba. Agencije

Svi ovi elementi ukazuju na strah od uplitanja vlasti u članove ove porodice, piše Blick. Sprovedene istrage su omogućile da se isključi intervencija trećih lica.

Petoro članova porodice je u četvrtak nešto prije 7 sati ujutru palo jedan za drugim sa balkona u roku od pet minuta sa visine više od 20 metara. 

Policija je pronašla merdevine na balkonu i rekla da nisu pronađeni tragovi borbe. Sve žrtve identifikovane su kao članovi iste francuske porodice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.