POSLJEDICE RATOVANJA

Velika Britanija sankcionira ruske medije zbog dezinformacija

Sankcije su također izrečene medijskim organizacijama TV-Novosti, u čijem je vlasništvu RT, i Rossiya Segodnya, koja kontroliše novinsku agenciju Sputnik

Sankcije su također izrečene medijskim organizacijama TV-Novosti, u čijem je vlasništvu RT. Agencije

A. Č. / Fena

31.3.2022

Velika Britanija uvela je sankcije za više od deset ruskih medijskih ličnosti i organizacija optuženih za širenje propagande i dezinformacija o ratu u Ukrajini.

Najnovija grupa koja je podvrgnuta zamrzavanju imovine i zabrani putovanja uključuje televizijskog voditelja Rossiya Sergeja Brileva, koji je prije živio u Ujedinjenom Kraljevstvu, izvršnog direktora Gazprom-Media Aleksandra Žarova i Alekseja Nikolova, generalnog direktora RT-a koji podržava Kremlj, javlja AP.

Sankcije su također izrečene medijskim organizacijama TV-Novosti, u čijem je vlasništvu RT, i Rossiya Segodnya, koja kontroliše novinsku agenciju Sputnik.

Britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss rekla je da će sankcije od četvrtka pogoditi "besramne propagande koji promovišu Putinove lažne vijesti i priče".

Ujedinjeno Kraljevstvo također je saopćilo da sankcioniše general-pukovnika Mihaila Mizinceva, načelnika ruskog Središta za zapovijedanje i kontrolu nacionalne odbrane, optužujući ga za orkestriranje zločina, uključujući opsadu Mariupolja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.