PORTPAROL KREMLJA

Peskov o tvrdnjama SAD da je Putin dezinformisan: Oni jednostavno ne razumiju način na koji mi radimo

To nije samo za žaljenje, nego izaziva i zabrinutost, jer potpuno nerazumijevanje vodi do pogrešnih odluka, tragičnih odluka koje bi mogle da imaju veoma loše posljedice, istakao je

H. J. I.

Dmitrij Peskov

Foto: Agencije


Kremlj je danas izrazio žaljenje i zabrinutost zbog izvještaja američkih zvaničnika da savjetnici dezinformišu predsjednika Rusije Vladimira Putina o učinku ruske vojske u Ukrajini.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je novinarima da "ni State Department ni Pentagon ne posjeduju prave informacije o tome šta se dešava u Kremlju".

- Oni jednostavno ne razumiju šta se dešava u Kremlju, ne razumiju predsjednika Putina, ne razumiju mehanizam donošenja odluka, ne razumiju način na koji mi radimo. To nije samo za žaljenje, nego izaziva i zabrinutost, jer potpuno nerazumijevanje vodi do pogrešnih odluka, tragičnih odluka koje bi mogle da imaju veoma loše posljedice - kazao je Peskov. 

Bijela kuća je prethodno saopštila da su obavještajni zvaničnici SAD utvrdili da savjetnici dezinformišu Putina o slabom učinku ruskih snaga u Ukrajini.

SAD vjeruju da Putin ne dobija adekvatne informacije ni o tome da je "ruska ekonomija oskaćena ekonomskim sankcijama (Zapada), jer se njegovi savjetnici previše plaše da mu kažu istinu", navela je Bijela kuća.

NA VRH

Podijeli članak na