PORTPAROL KREMLJA

Peskov o tvrdnjama SAD da je Putin dezinformisan: Oni jednostavno ne razumiju način na koji mi radimo

To nije samo za žaljenje, nego izaziva i zabrinutost, jer potpuno nerazumijevanje vodi do pogrešnih odluka, tragičnih odluka koje bi mogle da imaju veoma loše posljedice, istakao je

Dmitrij Peskov. Agencije

H. J. I.

31.3.2022

Kremlj je danas izrazio žaljenje i zabrinutost zbog izvještaja američkih zvaničnika da savjetnici dezinformišu predsjednika Rusije Vladimira Putina o učinku ruske vojske u Ukrajini.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je novinarima da "ni State Department ni Pentagon ne posjeduju prave informacije o tome šta se dešava u Kremlju".

- Oni jednostavno ne razumiju šta se dešava u Kremlju, ne razumiju predsjednika Putina, ne razumiju mehanizam donošenja odluka, ne razumiju način na koji mi radimo. To nije samo za žaljenje, nego izaziva i zabrinutost, jer potpuno nerazumijevanje vodi do pogrešnih odluka, tragičnih odluka koje bi mogle da imaju veoma loše posljedice - kazao je Peskov. 


Bijela kuća je prethodno saopštila da su obavještajni zvaničnici SAD utvrdili da savjetnici dezinformišu Putina o slabom učinku ruskih snaga u Ukrajini.

SAD vjeruju da Putin ne dobija adekvatne informacije ni o tome da je "ruska ekonomija oskaćena ekonomskim sankcijama (Zapada), jer se njegovi savjetnici previše plaše da mu kažu istinu", navela je Bijela kuća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.