POSLJEDICE RATA U UKRAJINI

Britanci uvode ograničenje kupovine jestivog ulja: Moramo biti sigurni da svi naši kupci dobiju ovu potrepštinu

Većina suncokretovog ulja u Velikoj Britaniji dolazi iz Ukrajine, što je rezultiralo ograničenjima koja se primjenjuju na taj proizvod, kao i na maslinovo ulje iuljane repice u nekim supermarketima

Ovako izgledaju police prodavnica u Velikoj Britaniji. Sky News

E. Ć.

24.4.2022

Supermarketi širom Velike Britanije postavili su ograničenja na količinu jestivog ulja koju kupci mogu kupiti zbog problema u lancu snabdijevanja uzrokovanih ruskom invazijom na Ukrajinu, javlja Sky News.

Većina suncokretovog ulja u Velikoj Britaniji dolazi iz Ukrajine, što je rezultiralo ograničenjima koja se primjenjuju na taj proizvod, kao i na maslinovo ulje iuljane repice u nekim supermarketima.

"Tesco" je rekao da dopušta tri artikla po kupcu, dok su "Waitrose" i "Morrisons" postavili ograničenja od samo dva artikla svaki. 

Tesco je u saopćenju naveo: 

- Imamo dobru dostupnost ulja za kuhanje u prodavnicama i na internetu. Ako kupac ne može pronaći željeno ulje, imamo mnogo alternativa za odabir. Kako bismo bili sigurni da svi naši kupci mogu nastaviti dobivati ​​ono što im je potrebno, uveli smo privremeno ograničenje kupnje od tri artikla po kupcu za proizvode iz našeg asortimana ulja za jelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.