44 MILIJARDE DOLARA

Reakcije na Maskovu kupovinu Twittera: "Pustite pticu na slobodu", "Budala", "Bolje da je fabriku otvorio"

Jedan od komentara bio je "Samo idioti vide ovog muškarca kao heroja"

Ilon Mask. AGENCIJE

Piše: A. O.

26.4.2022

Multimilijarder i osnivač Tesle Ilon Mask (Elon Musk) jučer je postao novi vlasnik društvene mreže Twitter nakon što je Upravni odbor pristao na njegovu ponudu za preuzimanje od 44 milijarde dolara.

Mask, koji je dao šokantnu ponudu prije manje od dvije sedmice, tvrdi da je on prava osoba da "otključa izvanredni potencijal" kompanije za društvene mreže.

Nakon što je preuzeo Twitter uslijedile su brojne reakcije i pozitivne i one negativne. 

Jedan od komentara bio je "Samo idioti vide ovog muškarca kao heroja".

Komentar na Twitteru. TWITTER

"Kad pomislite da vam je teško, da ste nešto za***ali, sjetite se da postoji čovjek koji je dao 44 milijarde dolara za nas na Twitteru", napisao je jedan korisnik Twittera, nakon čega su uslijedili odgovori na njegov tvit.

Samo neki od njih bili su "Pustite pticu na slobodu", misleći na simbol Twittera koji je sada "u kavezu". 

Retvitovi. PRINTSCREEN

"Bolje da je fabriku otvorio", "Takva žrtva se mora poštovati. Nadam se da mu je ostalo za hljeb i salamu" samo su neki od komentara.

"Hljeb i salama". PRINTSCREEN

"Koliko mi onda dođe Mask, neću da me zavrne za lovu, 'oću da znam koliki je moj dio", "Sad će da rokne reklame pa će da bude kao Facebook. Jedan post prijatelja, pa 29 reklama, pa ćemo i odavde da emigriramo" - neki su od komentara.

"Budala, Twitter aplikacija je džaba".

Retvitovi. PRINTSCREEN

"Šta je to za njega, ništa", "E sad mi je teško. Kako čovjek na mukama nema za hljeba", komentarišu na Twitteru korisnici. 

Podsjećamo, Borci za ljudska prava (HRW) izrazili su zabrinutost zbog govora mržnje na Twitteru i zbog moći koju će preuzimanje ove društvene mreže donijeti milijarderu Ilonu Masku (Elonu Musku), nakon što ju je "apsolutist slobode govora", kako sam sebe opisuje, u ponedjeljak kupio za 44 milijarde američkih dolara.

Mask je javno kritizirao Twitter zbog kontrole sadržaja koji se objavljuju na platformi. Izjavio je i da bi Twitter trebao postati istinski forum za slobodu govora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.