DOK JE HODAO KROZ MASU

Skandal u predgrađu Pariza: Makrona građani gađali paradajzom

Došao sam da kažem da sam čuo glasove svakoga od vas i da ću nastaviti da se bavim naseljima koja su u najtežim situacijama, rekao je Makron prije incidenta

Makrona građani gađali paradajzom. Screenshot

H. J. I.

27.4.2022

Predsjednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron) posjetio je danas komunu Cergy u sjeverozapadnom predgrađu Pariza, gdje su ga demonstranti gađali paradajzom. Uprkos činjenici da je dobio 76 posto glasova u Cergyu, demonstranti su Makrona dočekali sa gnjevom. 

Predsjednik Francuske je u govoru u Cergyu ponovio da će saslušati sve glasače, što je bilo obećanje koje je dao nakon pobjede na izborima u nedjelju, 24. aprila.

- Došao sam da kažem da sam čuo glasove svakoga od vas i da ću nastaviti da se bavim naseljima koja su u najtežim situacijama... svaki dan - rekao je Makron, prije nego što se incident dogodio.


Međutim, dok je hodao kroz masu, demonstranti su ga gađali paradajzom.

Paradajz je udario u prolaznika i nije pogodio Makrona, ali sve to dovelo do povika gomile i njegovog obezbjeđenja da vikne "projektil", prije nego što su otvorili kišobran kako bi zaštitili Makrona od daljeg napada. Zatim je odveden sa mjesta događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.