HOLIVUD

Video / Ovo je trenutak kad je Boldvin saznao da je upucana snimateljica preminula

Glumac, koji je također bio producent na filmu, ranije je rekao da nije povukao okidač i da nema pojma kako se pravi metak našao na setu

Trenutak kada je Boldvin saznao da je Hačins preminula. Screenshot

H. J. I.

27.4.2022

Objavljena je snimka razgovora tokom kojeg glumac Alek Boldvin (Alec Baldwin) saznaje da snimateljica Halina Hačins (Halyna Hutchins), koju je upucao, nije preživjela. To su mu saopćile dvije policijske službenice. 

Podsjetimo, Boldvin je u oktobru prošle godine upucao snimateljicu Hačins (42) dok je, kako je rekao, vježbao s pištoljem za koji je vjerovao da je siguran. 

Glumac, koji je također bio producent na filmu, ranije je rekao da nije povukao okidač i da nema pojma kako se pravi metak našao na setu. 


Na snimkama koje su jučer objavljene mogu se vidjeti policija i hitna kako jure na mjesto događaja. U drugim isječcima Boldvin je prikazan kako, odjeven kao kauboj, vježba s pištoljem.

Objava dolazi sedam dana nakon što su vlasti osudile producente filma zbog nepoštivanja sigurnosnih protokola i naplatile im kaznu od 136.793 dolara. Istraga koju je proveo Odjel za okoliš Novog Meksika pokazala je da su tvorci filma "iskazali ravnodušnost prema opasnostima povezanim s upotrebom vatrenog oružja na setu".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.