POZNATI NOVINAR

Ivica Puljić otkrio šta se događalo tog kobnog dana: "3. maj 1992. Dnevnik. Dobrovoljačka. Zove general Đurđevac i prijeti da će nas sve pobiti"

Tog su dana određene naše sudbine, napisao je Puljić

Puljić: Hvala svima koji su branili naš grad. Arhiv

A. Č.

3.5.2022

Ivica Puljić, danas dopisnik iz Washingtona, a u vrijeme ratnih događaja urednik i voditelj na TV Sarajevo, otkrio je nepoznate detalje koji su se odvili kobnog 3. maja 1992. godine.

- Treći maj 1992. Dnevnik. Dobrovoljačka. Zove general Đurđevac i prijeti da će poslati tenkove i avione, da će nas sve pobiti u Sarajevu, hoće odmah na televiziju. Foliram i kažem da veza prekida. Ne znam je li čuo kad sam rekao - jebi se, generale! Za svaki slučaj - jebi se opet - otkrio je je novinar Ivica Puljić.

Nešto ranije Puljić je objavio i još nekoliko podataka vezanih za taj period agresije na BiH. 

- Drugog 1992. godine, Hari je legandarni kamerman Haris Osmanagić, Topa je Dževad Topić, koji je kao i Zoran Čegar heroj obrane Sarajeva.

Hvala njima i svima koji su branili naš grad. Tog su dana određene naše sudbine. Istog dana nakon strašne eksplozije tenkovske granate, preplašen za život svog prijatelja viknuo sam: 'Hari, jesi li li čitav?' Onda smo zvali 'Topa, Topa, jesi li živ?' Kasnije vidim krvavog i izranjavanog Zoku Čegara i pitam ga: 'Kako ti preživi?" Svi smo i danas živi -  poručio je Puljić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.