"NESRETAN IZBOR"

Bil Gejts: Divim se Đokoviću, ali bih volio da njegovi stavovi o vakcini nisu takvi

Ako je riječ o osobi koja je pritom inspiracija mnogima, onda se takvo razmišljanje širi brže među bazom fanova i kao rezultat imamo manji nivo vakcinacije od onoga koji nam je potreban, rekao je Gejts

Bil Gejts. Agencije

H. J. I.

5.5.2022

Američki biznismen i nekada najbogatiji čovjek svijeta Bil Gejts (Bill Gates) u opširnom intervjuu za BBC pričao je, između ostalog, o pandemiji koronavirusa, a dotakao se i stava Novaka Đokovića da se ne vakciniše.

Na pitanje šta misli o Đokoviću, odnosno njegovom odbijanju da primi vakcinu protiv kovida pozivajući se na pravo izbora, osnivač Microsofta odgovorio je da to smatra "nesretnik izborom".

- Ako ste vakcinisani to pomaže zajednici kojoj pripadate. Nisu savršeno sredstvo u sprječavanju infekcije, ali je značajno suzbijaju. Dakle, ako je neko zabrinut za svoje zdravlje do te mjere da osjeća da ne može da učestvuje u toj zaštiti zajednice, onda je to nesretan izbor. Ako je riječ o osobi koja je pritom inspiracija mnogima, onda se takvo razmišljanje širi brže među bazom fanova i kao rezultat imamo manji nivo vakcinacije od onoga koji nam je potreban - rekao je Gejts.

On je rekao i neke pozitivne stvari o Novaku, ali bi volio da nije protiv vakcinacije.

- Dakle, divim se Novaku na mnogo načina, ali bih volio da njegovi stavovi o vakcinama nisu takvi - zaključio je Gejts.

Sve ovo je ponovo pokrenulo veliku polemiku na društvenim mrežama gdje su ljudi ponovo stali u dva tabora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.