OBILJEŽAVA SE GODIŠNJICA

Heri i Endrju neće prisustovati manifestaciji na balkonu Bakingemske palače

Na kultnoj manifestaciji koja se održava na balkonu Bakingemske palače, gdje kraljica maše publici prisustvo će biti ograničeno na "radne članove kraljevske porodice" koji obavljaju službene kraljevske dužnosti i njihovu djecu

Sa ranijih manifestacija. AFP

S. S.

6.5.2022

Princ Heri (Harry) i princ Endrju (Andrew) neće se pojaviti na balkonu Bakingemske palače u okviru proslave otvaranja manifestacije povodom 70 godina njene vladavine koja će se održati sljedećeg mjeseca.

Kraljicu će 2. juna pratiti "članovi kraljevske porodice koji trenutno obavljaju zvanične javne dužnosti u ime kraljice", rekao je izvor iz palače BBC-u96-godišnja kraljica planira prisustvovati nekim jubilarnim događajima, saopćila je palača.

Postojale su spekulacije o tome ko će učestvovati na kultnoj manifestaciji koja se održava na balkonu Bakingemske palače mašući publici. Palača je saopćila da je kraljica odlučila da će to biti ograničeno na "radne kraljevske članove" koji obavljaju službene kraljevske dužnosti i njihovu djecu. Ovo isključuje princa Herija i Megan, čak i ako se vrate u Veliku Britaniju za jubilarni vikend.

Princ Endrju će također biti isključen iz porodične grupe na balkonu, pošto se povukao s kraljevskih dužnosti nakon sada riješenog slučaja seksualnog napada koji je pokrenut protiv njega u Sjedinjenim Američkim Državama.

Na balkonu 2. juna, zajedno sa kraljicom, biće princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža i njihova djeca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.