ODMARALIŠTE SANDALS

Policija otkrila imena troje Amerikanaca koji su preminuli u odmaralištu na Bahamima

Naučnici i istražitelji rade na utvrđivanju uzroka njihove smrti

Forenzičari prikupljaju uzorke od pokojnika. Agencije

H. J. I.

9.5.2022

Troje Amerikanaca koja su umrli prošle sedmice u odmaralištu Sandals na Bahamima bili su iz Tenesija i Floride, a naučnici i istražitelji rade na utvrđivanju uzroka njihove smrti, rekao je u ponedjeljak policijski komesar te otočke države, javlja CNN.

Vlasti rade na planovima za repatrijaciju tijela preminulih, a napravljeni su i aranžmani da se njihove stvari predaju njihovim predstavnicima u Sjedinjenim Državama, rekao je policijski komesar Paul Roe (Rolle).

Forenzičari prikupljaju uzorke od pokojnika, a laboratorija u Filadelfiji pomaže u toksikološkim pregledima, rekao je Role. Laboratorija očekuje da će rezultati biti gotovi u roku od sedam dana, rekao je on. Naučnici su također prikupili uzorke iz soba žrtava.

Majkl Filips (Michael Phillips ) (68) i njegova supruga Robi Filips (Robbie Phillips) (65) iz Tenesija proglašeni su mrtvima u petak u odmaralištu, kao i Vincent Paul Čiarela (Chiarella) (64) sa Floride, koji je pronađen da ne reaguje u drugoj sobi, saopćila je policija.

Četvrti Amerikanac, Čiarelina 65-godišnja supruga Donis Čiarela (Donnis Chiarella) pronađena je sa svojim mužem. Prebačena je avionom u bolnicu u glavnom gradu Bahama prije nego što je prebačena u bolnicu Kendall u Majamiju, gdje se njeno stanje poboljšano.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.