TURSKI ANADOLUJET

Novi incident na aerodromu u Izraelu: Putnici prije polijetanja dobili slike avionske nesreće

Avion je poletio pet sati kasnije, nakon što je dobio dozvolu za izlazak

AnadoluJet: U avionu bilo 160 putnika. Twitter

E. Ć.

10.5.2022

Pilot turskog AnadoluJeta odbio je poletiti s glavnog izraelskog aerodroma nakon što su putnici na svoje mobitele dobili fotografije avionske nesreće.

Kako je saopćila izraelska avio-uprava, avion je bio u Ben Gurionu kada se incident dogodio nakon čega su putnici i posada izvedeni iz aviona, a prtljag je ponovo pregledan.

Nekoliko mladih Izraelaca je bilo identificirano kao osumnjičeno i ispitano. Avion je poletio pet sati kasnije, nakon što je dobio dozvolu za izlazak.


AnadoluJet Boeing 737, sa 160 putnika, bio je na putu prema polijetnoj poziciji kada su putnici upozorili posadu da su primili fotografije. Kapetan je bio obaviješten i odlučio se vratiti na terminal.

Stranica "Hebrew Ynet" izvijestila je da su slike podijeljene putem AirDropa, Appleove usluge koja korisnicima omogućuje slanje datoteka s jednog Apple uređaja na drugi na kratke udaljenosti. Sve su slike primljene na iPhonee, navodi se.

Podsjetimo, prije dvije sedmice se dogodio incident na aerodromu Ben Gurion, kada je jedan Amerikanac pokušao prenijeti "živu" granatu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.