UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Zelenski: Protjerujemo ruske okupatore iz regije Harkova

On se jučer obratio u parlamentu Slovačke gdje se zahvalio na podršci, poručivši da se mora jačati jedinstvo i vršiti pritisak na Rusiju

E. Ć.

Volodimir Zelenski

Foto: Facebook


Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski (Zelensky) pohvalio je "nadljudsku snagu" ukrajinskih trupa koje se bore protiv ruske vojske.

Zelenski se obraćajući osvrnuo i na izvještaj vojnog vrha koji je objavljen sinoć u kojem se navodi da je pod ukrajinsku kontrolu vraćen dio teritorije u blizini Harkova. 

- Traje protuofanziva. Ukrajinske snage postupno protjeruju okupatore iz te regije - rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsjednik jučer se obratio slovačkom parlamentu.

- Obraćajući se narodu i političarima Slovačke, naglasio sam da moramo jačati naše jedinstvo i vršiti pritisak na Rusiju dok ne vidimo da je pobjeda ostvarena. Znam da će se u junu u Bratislavi održati donatorska konferencija kako bi se aktivirala pomoć Ukrajini.

Vjerujem da ćemo na ovom mjestu u Bratislavi moći razgovarati o konkretnim projektima za vraćanje normalnog života u različitim regijama Ukrajine. Jer što aktivnije sarađujemo, to više vršimo pritisak na Rusiju. I što više jačamo evropsko jedinstvo, to su jasnije konture naše pobjede - poručio je Zelenski.

NA VRH

Podijeli članak na