UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Zelenski: Protjerujemo ruske okupatore iz regije Harkova

On se jučer obratio u parlamentu Slovačke gdje se zahvalio na podršci, poručivši da se mora jačati jedinstvo i vršiti pritisak na Rusiju

Volodimir Zelenski. Facebook

E. Ć.

11.5.2022

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski (Zelensky) pohvalio je "nadljudsku snagu" ukrajinskih trupa koje se bore protiv ruske vojske.

Zelenski se obraćajući osvrnuo i na izvještaj vojnog vrha koji je objavljen sinoć u kojem se navodi da je pod ukrajinsku kontrolu vraćen dio teritorije u blizini Harkova. 

- Traje protuofanziva. Ukrajinske snage postupno protjeruju okupatore iz te regije - rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsjednik jučer se obratio slovačkom parlamentu.

- Obraćajući se narodu i političarima Slovačke, naglasio sam da moramo jačati naše jedinstvo i vršiti pritisak na Rusiju dok ne vidimo da je pobjeda ostvarena. Znam da će se u junu u Bratislavi održati donatorska konferencija kako bi se aktivirala pomoć Ukrajini.

Vjerujem da ćemo na ovom mjestu u Bratislavi moći razgovarati o konkretnim projektima za vraćanje normalnog života u različitim regijama Ukrajine. Jer što aktivnije sarađujemo, to više vršimo pritisak na Rusiju. I što više jačamo evropsko jedinstvo, to su jasnije konture naše pobjede - poručio je Zelenski.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.