OGROMNA ŠTETA

Daciom Duster izgurao skupocjeni Ferrari SF90 s autoputa

Preliminarna šteta nastala na osnovu vrijednosti oba vozila iznosi 5000 eura za Daciu Duster i 500.000 eura za SF90 Stradale

Sa mjesta nesreće. FACEBOOK

S. S.

12.5.2022

U neobičnoj nesreći zabilježenoj u Slovačkoj, Dacia Duster udarila je u Ferrari SF90 i gurnula ga s ceste. Kako je saopćila nacionalna policija, nesreća se dogodila prije više od mjesec dana, krajem marta, na autocesti D4 u smjeru Stupave, sjeverno od Bratislave. Navodno, jedna osoba je povrijeđena.

Osim činjenica da je sve još pod istragom, i da je preliminarna šteta nastala na osnovu vrijednosti oba vozila, odnosno 5000 eura za Daciu Duster i 500.000 eura  za SF90 Stradale, čini se da će nečije osiguranje skočiti u nebo.

Na fotografijama koje je slovačka policija podijelila na društvenim mrežama vidimo da je superautomobil završio kraj ceste, dok je rumunski terenac još uvijek imao asfalta ispod guma, iako je bio okrenut suprotno u drugom smjeru. Oštećenja su značajna na oba vozila. Duster ima velika oštećenja na prednjem dijelu, puknutu osovinu i aktivirane zračne jastuke, a na Ferrariju vidimo nagnječeno lice, neusklađene ploče karoserije i vjerojatno neke probleme s podvozjem, iako sijeno izgleda prilično udobno.

Sa mjesta nesreće. FACEBOOK

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.