KIRILO BUDANOV

Šef ukrajinske obavještajne službe tvrdi: U Rusiji je u toku državni udar, Putin teško bolestan

Kako kaže, ruska taktika se nije promijenila, a Rusija trpi ogromne gubitke

Ukrajina tvrdi: Putin je teško bolestan. Agencije

H. J. I.

13.5.2022

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe kaže da rat sa Rusijom "teče tako dobro da će doći do prekretnice do sredine avgusta i okončati se do kraja godine". 

Ovo je daleko najtačnije i najoptimističnije predviđanje visokog ukrajinskog zvaničnika, piše Sky News.

General-major Kirilo Budanov je također rekao da je "u Rusiji već u toku državni udar za svrgavanje Vladimira Putina i da je ruski lider teško bolestan od raka".

Budanov je tačno predvidio kada će se ruska invazija desiti, dok su drugi u njegovoj vladi bili skeptični, piše Sky News.


- Prekretnica će biti u drugom dijelu avgusta. Većina aktivnih borbi bit će završena do kraja ove godine. Kao rezultat toga, mi ćemo obnoviti ukrajinsku moć na svim našim teritorijama koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim - rekao je.

Kako kaže, ruska taktika se nije promijenila, a Rusija trpi ogromne gubitke. On je rekao da nije iznenađen neuspjesima Rusije u ratu.

- Znamo sve o našem neprijatelju. Znamo za njihove planove u trenutku kada ih naprave. Evropa vidi Rusiju kao veliku prijetnju. Oni se plaše njene agresije. Mi se borimo protiv Rusije osam godina i možemo reći da je priča o moćna ruska vojska je mit, samo horda ljudi sa oružjem - zaključio je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.