URAĐENA OBDUKCIJA

Muškarac zadavio partnericu, pa umro od infarkta dok je kopao njen grob u dvorištu njihove kuće

Komšije su pozvale policiju kada su vidjele da u njihovom dvorištu leži čovjek bez svjesti. Na lice mjesta su izašli policija i Hitna pomoć, koji su zatekli Jozefa

Jozef Mekinon i Patrisija Dent. Daily Mirror

E. Ć.

14.5.2022

Jozef Mekinon (Joeph McKinnon, 60) preminuo je u Južnoj Karolini od srčanog udara koji ga je "pokosio" kada je kopao grob svoje partnericu Patrisije Dent (Patricia, 65) koju je ugušio, saopćila je tamošnja policija.

Kako se navodi, Mekinon je ubio svoju partnericu u njihovoj kući, a onda je zakopao u dvorištu. Komšije su pozvale policiju kada su vidjele da u njihovom dvorištu leži čovjek bez svjesti. Na lice mjesta su izašli policija i Hitna pomoć, koji su zatekli Jozefa. Pokušali su ga reanimirati, ali nisu uspjeli da ga vrate u život. 

Inspektori su, dok su vršili uviđaj, u svježe iskopanoj rupi pronašli tijelo umotanu u kesu za smeće. Obdukcijom je utvrđeno da je uzrok njene smrti bio davljenje.

Gospodin Mekinon je najverovatnije nakon ubistva vezao tijelo i umotao ga u kese, a zatim ga ubacio u jamu - saopćio je šerif tog grada Džodi Roland, javlja Daily Mail.

Komšije su rekle policiji da su vidjele kako Jozef kopa rupu u dvorištu, ali da nisu mogli pretpostaviti da se radi o nečemu tako užasnom. Ne znaju šta je razlog ovog ubistva, svi se pitaju šta se dogodilo. Patrisija je dan ranije iznenada otišla sa posla. Njene kolege su je pokušavale dobiti na telefon, ali ona se nije javljala, prenosi Daily Mail.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.