NOVE PRIJETNJE RUSIJE

Putinov saradnik: Finsku možemo uništiti za deset sekundi, zgazit ćemo i smrdljivi Baltik

Bube su sada male i smrdljive, izjavio je Žuravljov

A. O. / Hina

Vladimir Putin, ruski predsjednik

Foto: AGENCIJE


Ministar vanjskih poslova Rusije Aleksandar Gruška izjavio je da će Moskva poduzeti odgovarajuće mjere ukoliko NATO razmjesti nuklearne snage i infrastrukturu u blizini granice s Rusijom.

Ponovio je izjavu od ranije da će odgovor Moskve na moguće proširenje NATO-a ovisiti o tome koliko će Savez svoja vojna sredstva približiti Rusiji te koju će infrastrukturu razmjestiti.

Plan Finske da podnese zahtjev za članstvom u NATO-u, objavljen u četvrtak, te očekivan isti potez Švedske, rezultirat će ekspanzijom zapadnog vojnog saveza, što je ruski predsjednik Vladimir Putin želio spriječiti.

Putinov suradnik zaprijetio je Finskoj i cijeloj Evropi.

Izbrisati Finsku

Potpredsjednik Odbora za obranu ruske državne Dume Aleksej Žuravljov, Putinov blizak saradnik, upozorio je da Rusija može izbrisati Finsku s lica Zemlje u deset sekundi.

Zaprijetio je i Velikoj Britaniji, rekavši da nuklearnim projektilima treba samo tri minute da stignu do otoka.

- Amerikanci će učiniti sve da dođe do Trećeg svjetskog rata. Pokušat će cijelu Evropu uvući u konflikt s Rusijom, pokušat će zapaliti situaciju u Aziji i uzdrmati koliko god je država moguće. Za njih će to biti sjajan način da se izvuku iz unutrašnje ekonomske krize. Sve će probleme moći svaliti na rat, kao što su to već i činili u Prvom i Drugom svjetskom ratu - dodao je.

Atomska bomba

Na pitanje je li moguće da Rusija prva napadne atomskom bombom odgovorio je da je to moguće.

- Sigurno, ali pod uvjetom da samo postojanje Rusije bude dovedeno u pitanje - rekao je. 

Zaprijetio je i baltičkim zemljama.

- Definitivno se ne bojimo tih kikiriki država. One su poput smrdljivih martina, trebat će ih zgaziti kada to bude nužno. Bube su sada male i smrdljive - izjavio je on, prenosi Hina.

NA VRH

Podijeli članak na