NEMA POTVRDE

Ukrajinci: Rusi planiraju održati referendum u Mariupolju

Imamo neke informacije da ruske vlasti spremaju referendum i da bi ga mogle raspisati sutra, ali još ne znamo je li to tako, rekao je savjetnik gradonačelnika Mariupolja

Da li će Mariupolj ući u sastav Rusije?. AFP

S. S.

14.5.2022

Moskva se priprema za održavanje referenduma u Mariupolju o tome hoće li se taj grad pridružiti Rusiji, tvrdili su ukrajinski dužnosnici, nakon najave sličnog referenduma u otcijepljenoj gruzijskoj regiji Južnoj Osetiji.

Petro Andriuščenko, savjetnik gradonačelnika lučkog grada, koji djeluje u egzilu, rekao je da izvori među onima koji su ostali u ruševinama grada vjeruju da će se glasati o budućnosti grada, iako je stanje i dalje takvo da stanovnici nemaju hrane i vode. Uz to, većina ljudi evakuirala se iz tog lučkog grada.

Andriuščenko je za Observer rekao da bi najava referenduma mogla doći već u nedjelju, iako je rekao da još nema dokaza o uspostavljanju biračkih mjesta.

- Imamo neke informacije da ruske vlasti spremaju referendum i da bi ga mogle raspisati sutra, ali još ne znamo je li to tako. Ali vidimo puno integracije Mariupolja u ruski sistem, obrazovni sistem, bankarski sistem - rekao je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.