NOVI DETALJI

Horor u SAD: Pucnjava ispred crkve u Kaliforniji, ubijena najmanje jedna osoba

Policijska uprava Orandž Kauntija (Orange Countyja) saopćila je da je privedena jedna osoba

Ispred crkva gdje se dogodila pucnjava. LOS ANGELES TIMES

A. O. / Los Angeles Times

16.5.2022

U američkoj saveznoj državi Kalifornija, najmanje jedna osoba je ubijena, dok su četiri ranjene u pucnjavi u crkvi, javlja Anadolija. 

Lokalni mediji su objavili da je napad vatrenim oružjem izveden na crkvu na jugu Kalifornije.

Vlasti su navele da je ubijena jedna osoba, a da se četiri nalaze u kritičnom stanju.

Policijska uprava Orandž Kauntija (Orange Countyja) saopćila je da je privedena jedna osoba koja se dovodi u vezu sa napadom na crkvu u gradu Laguna Vuds (Woods).

Vezali ga kablom

Naoružani napadač je u nedjelju napao banket (veliki objed) za ručak u tajvanskoj crkvi u Laguna Vudsu (Woods), ubivši jednu osobu i ranivši pet drugih prije nego što su ga vjernici uhvatili u koštac, vezali ga produžnim kablom i zgrabili njegova dva oružja, saopćile su vlasti.

- Ta grupa vjernika pokazala je ono što vjerujemo da je izuzetno herojstvo i hrabrost - rekao je podšerif Džegf Halok (Jeff Hallock), kasnije dodajući da sa sigurnošću se može reći da bi ova situacija mogla biti mnogo gora da nisu intervenisali.


Napad zapečatio vrata

Nasilje je ostavilo predgrađe južnog okruga Orange - dom velike zajednice penzionera nekada poznate kao Leisure World - uznemireno i ožalošćeno, uslijedilo je dan nakon rasističkog napada u supermarketu Buffalo, NY, u kojem je 10 mrtvih.

Pucnjava je odjeknula u 13:26 sati unutar Ženevske Prezbiterijanske crkve u 24.000 bloku El Toro Roada. Između 30 i 40 vjernika prisustvovalo je nakon jutarnje crkvene službe. Izvor iz policije je rekao da je napadač zapečatio vrata kako bi spriječio osobe da pobjegnu, piše Los Angeles Times.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.