NOVO ORUŽJE RUSA

Zelenski: Ako su ruski laseri već u Ukrajini, to je znak njihovog neuspjeha

Podsjetimo, Rusija je jučer otkrila da u Ukrajini koristi novu generaciju snažnog laserskog oružja za spaljivanje dronova

Volodimir Zelenski. PRINTSCREEN

A. O. / Hina

19.5.2022

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski (Volodimir Zelenski) komentirao je novo lasersko oružje koje Rusija navodno već koristi u Ukrajini.

- To je znak njihovog neuspjeha. Rusi traže "wunder-waffe" - referirao se Zelenski na frazu koja je označavala potragu za ovim oružjem koje bi potencijalno preokrenulo tok Drugog svjetskog rata u korist nacista. 


Rušenje dronova

Njegov odgovor slijedi kao odgovor na tvrdnju ruskog službenika da je tehnologija koja je sposobna za rušenje dronova već široko raspoređena na bojnom polju.

Kremlj često pokazuje nove prototipove tehnologija, ali ih se rijetko može vidjeti na bojnom polju. 

Podsjetimo, Rusija je jučer otkrila da u Ukrajini koristi novu generaciju snažnog laserskog oružja za spaljivanje dronova.


Vojni razvoj

- Jurij Borisov, zamjenik premijera zadužen za vojni razvoj - rekao je na konferenciji u Moskvi da je laser Peresvet već na terenu i da bi mogao zaslijepiti satelite do 1.500 kilometara iznad Zemlje.

Dodao je da već postoje snažniji ruski sustavi od Peresveta, koji mogu spržiti dronove i drugu opremu. 

Borisov je rekao da je jučer provedeno testiranje oružja kojim je dron udaljen pet kilometara spržen u roku od pet sekundi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.