OKUPACIJA GRADA

Rusija tvrdi da je zauzela Azovstal, Ukrajina još nije to komentirala

Ova vijest dolazi nakon što je ukrajinski zapovjednik u Azovstalu naredio vojnicima da sačuvaju svoje živote i zaustave obranu grada

A. Č.

Sedmicama je čeličana Azovstal bila posljednje uporište ukrajinskog otpora

Foto: Agencije


Sedmicama je čeličana Azovstal bila posljednje uporište ukrajinskog otpora u gradu Mariupolju koji je ranije okupirala Rusija.

Rusija je jučer ustvrdila da su se posljednji ukrajinski borci predali - što, ako je tačno, označava simboličnu vojnu pobjedu Moskve. Ukrajina to još nije potvrdila. Ova vijest dolazi nakon što je ukrajinski zapovjednik u Azovstalu naredio vojnicima da sačuvaju svoje živote i zaustave obranu grada.

Rusija je objavila da je potpuno zauzela teritorij čeličane Azovstal u kojem su se nalazili posljednji ukrajinski branitelji Mariupolja. Teritorij Azovstala potpuno je oslobođen, izvijestilo je rusko ministarstvo obrane.

- Teritorij metalurške fabrike Azovstal u Mariupolju, gdje je grupa ukrajinskih militanata iz nacističke formacije Azov blokirana od 21. aprila ove godine, potpuno je oslobođen - rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general-bojnik Igor Konašenkov.

Među njima je i zapovjednik ukrajinske pukovnije Azov Denis Prokopenko, piše rusko ministarstvo na Telegramu.

Više o temi Rusija

ODBILI PLATITI U RUBLJAMA
Rusija obustavila isporuku plina Finskoj

Više o:

Rusija Ukrajina
NA VRH

Podijeli članak na