ZAROBLJEN OD APRILA

Moskva razmišlja o razmjeni ukrajinskih zarobljenika za Putinova prijatelja

Viktor Medvedčuk (67) je političar i bogati ukrajinski poduzetnik koji važi za osobu blisku ruskom predsjedniku

Sredinom aprila Medvedčuk je zarobljen u Ukrajini. Agencije

A. Č.

22.5.2022

Rusija će proučiti mogućnost razmjene zarobljenih vojnika ukrajinske bojne Azov za Viktora Medvedčuka, prijatelja Vladimira Putina, rekao je ruski zastupnik i pregovarač Leonid Slucki. 

- Proučit ćemo to pitanje - rekao je Slucki, član ruskog izaslanstva na zadnjim pregovorima s Kijevom, odgovarajući na pitanje o takvoj razmjeni, prenosi novinska agencija RIA Novosti.

U izjavi koju je dao u separatističkom gradu Donjecku na jugoistoku Ukrajine dodao je da će o takvoj mogućnosti u Moskvi razgovarati "oni koji su za to ovlašteni".

Viktor Medvedčuk (67) je političar i bogati ukrajinski poduzetnik koji važi za osobu blisku ruskom predsjedniku. Sredinom aprila Medvedčuk je zarobljen u Ukrajini.


Medvedčuk je od maja 2021. u kućnom pritvoru nakon optužbe za "veleizdaju" i za "pokušaj pljačke prirodnih bogatstava Krima", ukrajinskog poluotoka koji je Rusija anektirala 2014.

U petak je ruska vojska priopćila da su se predali posljednji ukrajinski branitelji strateški važnog Mariupolja, koji su tjednima pružali otpor iz goleme čeličane Azovstala.

Među njima su pripadnici bojne Azov, postrojbe koju Kremlj smatra "neonacističkom", a Kijev želi vratiti u razmjeni za ruske zarobljenike.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.